Ügyfeleink rezsi számlája:

Gazdaságos üzemeltetés = értéknövelés
Tervezhető költségek = kiszámíthatóság
Üzemeltetési költség minimumra optimalizált kivitelezés
Szakértő munkatársak

  • Tájolás, az épület tagoltság és a nyílászáró méretek az alacsony költségű üzemeltetés meghatározó pillérei. Fordítsunk gondot ennek az optimalizálására.
  • Nyílászárók kiválasztásánál a 3 rétegű üvegezés hő és hangszigetelő hatása megtérülő befektetés, alacsony küszöbű tolóajtó vasalat választással a használat örömöt fog jelenteni. A zárak főkulcsos kialakítása és a minden helyiség 1-1 bukó-nyíló szúnyoghálós ablakkal történő ellátása erősen ajánlott opció.
  • Elektromos hálózat kiépítése során a bejárat melletti főkapcsoló elhelyezése ajánlott, amellyel a vámpír fogyasztókat ki lehet zárni. Ezen módszer egy smart funkcióval bővített modullal akár automatikussá is teheti a folyamatot.
  • Zaj csökkentés alapja a gépi szellőztető rendszer körültekintő választása, méretezése. A hálószoba termosztát helyett hőmérséklet érzékelők alkalmazása eltünteti az idegesítő éjszakai kattanásokat.
  • Vízkút beruházást egy szép kert alacsony költségszinten történő fenntartása hamar megtérülővé tesz és e mellett a wc, a zuhany, a mosógép vízigénye is optimalizálható.
  • Kandalló egy fontos eleme lehet a modern épületének, de a fűtési rendszerre rásegítő funkció kiépítése jelentős szakértelmet igényel. A kandalló kiépítése során a légcsatornák optimális elhelyezése és az égéshez szükséges friss levegő beszívás kialakítása is alapvető szempont.
  • Napkollektor nyári termelés optimuma a méretezés alapja. Amennyiben nincs nyári hőfelhasználási lehetőségünk (pld.:medence fűtés) nagyon körültekintően méretezzük a HMV és puffer tartályunk lehetőségeit figyelembe véve.
  • Használati melegvíz felhasználás optimalizálása az elektromosan melegvízet előállító berendezések (mosógép, mosogatógép) összekapcsolása a gazdaságos (megújuló alapú) használati melegvíz rendszerünkkel. Cirkulációs idők optimalizálása.
  • Hőszivattyú kiépítését alacsony hőmérsékletű hőleadók (padló fűtés, fal fűtés) esetén ajánljuk. A levegős változat kiépítése kedvezőbb beruházási költségű de magasabb üzemeltetési költséggel jár.
  • Fűthető vagy nem fűthető mélygarázs lejárat. Egy gazdaságos üzemeltetésre optimalizált épület garázslejáró fűtése jelentős működési költséget jelent. Az automatikák a teljes száraz felületre törekednek és ez sok üzemórát jelent. Olyan garázslejáró fűtés nincs amely automatika nélkül néhány perc alatt megszünteti a jegesedést, ennek tudatában hozzuk meg a döntést.
  • Motoros kapumozgatás kiépítése során a téli eljegesedő tolókapu sínnel felmerülő napi feladatok kizárása miatt úszó vagy nyíló kapu kiépítését javasoljuk.
  • Riasztó rendszer kiépítése esetén az épületünk külső és belső védelmét is tartsuk szem előtt. A szeparálható zóna kiépítések és élesítési opciók megkönnyítik a használatot. A kamera rendszer távelérési és rögzítési funkciója jelentős biztonságnövelő elem.
  • Központi porszívó a kiépítési költségei eltörpülnek az üzemeltetési komfort növekedés és épület értéknövelési hatása mellett.
  • Pára minimalizálás vizes helyiségekben. A XXI-ik századi zuhanykabin kialakítások jelentős része tető nélküli, így 1-1 használat során több órányi párátlanítást igénylő gépidőt és nem kevés bosszúságot takaríthatunk meg ha a zuhanykabint zárt ajtó mellett használjuk és tetővel rendelkező konstrukciót választunk, ha a zuhanyzás után hagyunk néhány másodpercet a zárt ajtó mellett a párának a lecsapódásra a kabin falán, ha a használat után kis résre nyitjuk az ajtót 2 másodpercre mielőtt teljesen kinyitnánk amint elhagyjuk a kabint zárjuk vissza az ajtót kb.10 cm-es rést hagyva, így a pára bent csapódik le és távozik a csatornába. Próbálja ki és meg fog lepődni a pára probléma megszűnése miatt!
  • Kivitelezés dokumentálása, fotók és videó készítése a későbbi feltárások és hiba meghatározások támogatására elengedhetetlen.
  • Anyagválasztás meghatározza a karbantartási igényt. Egy jó minőségű falfesték használat, akár 10-12 év múlva is lehetővé tesz kisebb látható javításokat jelentősebb költség nélkül. A fa felületek kezelési periódusa is erősen anyag függő. A kültéri vas (kerítés, előtető, korlát) anyagok horganyzása festés előtt megsokszorozza az élettartamot.
  • Az épület szigetelés a leggyorsabban megtérülő befektetések egyike. A teljes hőhídmentesítés és a körültekintően megválasztott szigetelési technológia a sikerünk kulcsa.
  • Tartalék kábel csatorna beépítése az épület későbbi könnyebb fejleszthetősége miatt. Ha változik az internetszolgáltató technikája pld.: optikai kábelre vagy elektromos autó töltési pontot akarunk kiépíteni, akkor lesz nagy jelentősége a tartalék csatornának.
  • Karbantartás az épületünk értékállóságának alapja és az alacsony üzemeltetés záloga. A napelemre hiába van 25 éves garanciánk, ha nem tudjuk azt karbantartás, beméretés, monitorozás elmaradása miatt érvényesíteni. A keringető szivattyúink, kazánunk élettartalmát és működési hatásfokát a fűtési körök tisztítása meghatározza.
  • Ha részfelújításban gondolkodunk a fűtési rendszerünknél, pld.: a kazánt cseréljük de a régi radiátor rendszer marad akkor minden esetben építsünk be mágneses iszapleválasztót az új technika megvédése miatt.
  • Működés monitorozása egy összetettebb gépészettel felszerelt épület esetén erősen ajánlott. Már egyszerűen beépíthető és költséghatékony módon beszerezhető hőmérséklet érzékelő szondákkal is nagyot léphetünk előre. Ehhez egy olyan egység szükséges amely rögzíti a mért adatokat és azok így visszakereshetőek és elemezhetőek lesznek. Ha beállítunk egy SMS vagy E-mail értesítést mellé akkor az elvárttól eltérő értékek esetén azonnal értesülünk a hibás működésről legyen az fűtés, hűtés, szellőztetés, medence gépészet vagy vízellátás.

Az ingatlanát fejlesztő beruházás megtérülésének csak az egyik eleme a fogyasztás csökkenésből

adódó megtakarítás a másik jelentős eleme az ingatlan értéknövelés.